Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het leven is niet zonder risico’s. Je kunt arbeidsongeschikt raken door een ongeval of ziekte of je kunt ontslagen worden en werkloos raken. Dan gaat je inkomen flink achteruit en kan de betaling van jouw hypotheek en andere vaste lasten een probleem worden. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor jou het risico is en om zelf te zorgen voor een financieel vangnet.

In loondienst

Als je in loondienst bent kun je maatregelen nemen door het sluiten van een woonlastenverzekering. Je kan (een deel) van je vaste lasten verzekeren tegen de financiële gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Daarbij kun je ook het risico van werkloosheid meeverzekeren. We houden rekening met de voorzieningen die de overheid en je werkgever al hebben getroffen. Zo regel je nooit te veel maar ook nooit te weinig.

Zelfstandige

Als zelfstandige kan je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering een deel van je jaarinkomen verzekeren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld in soort verzekering, wachttijd en indexatie. Zo kun je verzekeren wat bij jou en jouw situatie past, tegen gunstige premies. Daarnaast zorgen veel verzekeraars ook voor een preventieprogramma. Loop je bijvoorbeeld tegen een burn-out aan, dan denken ze mee en helpen je weer vooruit. En raak je toch arbeidsongeschikt dan word je met re-integratie geholpen om zo snel mogelijk weer te ondernemen.

Wil jij weten wat de financiële consequenties zijn als je arbeidsongeschikt raakt en of het noodzakelijk is om hier voorzieningen voor te treffen? Wij leggen het je graag uit.

Bel of mail ons voor een afspraak: 0113-250 350 of info@cmpersonalfinance.nl.

CM | Personal Finance