Hoe vind en koop je een huis?

 

Een huis vinden waar je enthousiast van wordt en het daarna kunnen kopen, dat is een uitdaging in deze markt.

Op internet zoeken en binnenkijken bij de woningen die te koop staan, daar begint het vaak mee. Even een weekje nadenken en dan een bezichtiging inplannen is er vaak niet bij, veel woningen zijn dan al verkocht.

Wat kan je doen om je kansen te vergroten?

Weet wat je zoekt:
Waar moet je nieuwe huis aan voldoen? Waar wil je wonen (en waar niet)? Hoeveel woonoppervlakte/kamers heb je nodig?

Weet wat je hebt:
Hoeveel spaargeld heb je beschikbaar? Als je nu al een eigen woning hebt, is het handig om te weten of je overwaarde hebt. Om een idee te krijgen van de verkoopbaarheid van je huis, kun je een gratis waardebepaling vragen bij een makelaar. Zo heb je een goede indicatie van de verwachte verkoopprijs.

Weet wat je kan:
Voordat je gaat bezichtigen en een bod uit gaat brengen is het handig om te weten wat je kan lenen en wat je maandelijks wilt besteden voor je woonlasten. Daarbij komt aan bod hoeveel eigen geld je nodig hebt, hoe je een overwaarde uit je huidige huis kan gebruiken en of je voor bijvoorbeeld een starterslening in aanmerking kan komen. Een kennismakingsgesprek bij een onafhankelijk hypotheekspecialist is zonder kosten. Daarna weet je wat je maximaal kan bieden voor je nieuwe huis.

En dan een huis vinden:
Om je te oriënteren kan je kijken op sites als Funda, Huislijn en Homematching. Daarnaast is het slim om op sociale media de pagina’s van makelaars in je zoekgebied te volgen. Naast “liken” kun je ze bijvoorbeeld op Facebook onder je favorieten zetten, zodat je iedere vooraankondiging van een huis dat in de verkoop gaat snel te zien krijgt. Je kan ook een zoekopdracht uitzetten bij een makelaar, zij weet ook wat er binnenkort op de markt te koop komt en kan je helpen met zoeken, aankopen of taxeren.

Als je dan een mooi huis ziet, kun je snel schakelen! Succes met zoeken & kopen!

Voor het inplannen voor een “hoeveel kan ik bieden-gesprek kun je ons bellen op 0113 250350 of 0118 234550.

Mailen mag ook: info@cmpersonalfinance.nl

 

 

CM | Personal Finance