Aankoop tweede woning

Nu de rente laag is kan beleggen in onroerend goed interessant zijn. Voor het aankopen van een tweede woning voor eigen gebruik of verhuur gelden andere voorwaarden.

Voordat je gaat aankopen is het belangrijk om te weten of hetgeen je voor ogen hebt past in het bestemmingsplan van de gemeente (permanente/ recreatieve bewoning, verhuur). Als het een appartement betreft, zal er voor verhuur ook toestemming nodig zijn van de Vereniging Van Eigenaren (VVE).

De beoordeling van een financiering voor een tweede woning is anders dan voor de eerste eigen woning. De rente die betaald wordt is niet aftrekbaar, hetgeen maximaal gefinancierd kan worden hangt onder andere samen met de plaats van de woning, het gebruik, het inkomen en onderpand. Er zal normaal gezien meer eigen geld ingelegd dienen te worden bij de aankoop en de rente is iets hoger.

Heb je plannen om een tweede woning aan te kopen en wil je meer informatie? Ben of mail dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0113-250 350 of info@cmpersonalfinance.nl

Verzekerd van inkomen

Wil je eerder stoppen met werken, aanvullend pensioen opbouwen of denk je aan een bedrijfsoverdracht en wil je weten of jouw wensen en financiële mogelijkheden op elkaar zijn afgestemd? Wij adviseren je graag op basis van jouw financiële situatie van vandaag en je wensen voor later.

Of je nu in loondienst bent of ondernemer, iedereen die stopt met werken heeft geld nodig om van te leven. Weet jij eigenlijk over welk geld je kan beschikken als je straks stopt met werken? Is jouw oudedagsvoorziening zo goed geregeld dat je misschien eerder kan stoppen met werken? Of kun je niet stoppen, als je niet nu start met sparen voor extra inkomen voor later?

De oudedagsvoorziening is een onderwerp waar nog steeds veel onduidelijkheid over bestaat. De opbouw kan op vele manieren plaats vinden en kan bestaan uit pensioen opgebouwd als werknemer/DGA en levensverzekeringen in de vorm van koopsom/lijfrentepolissen. Ook spaargeld en overig vermogen zoals jouw bedrijf en de overwaarde van een woning kunnen dienen als aanvulling op het inkomen. Welke invulling je ook zoekt, we bespreken graag alle mogelijkheden.

Lees meer over financiële planning.

Lees meer over arbeidsongeschiktheid.

Bel of mail ons voor een afspraak: 0113-250 350 of info@cmpersonalfinance.nl.
We adviseren je graag over hoe je jouw wensen kunt realiseren.

 

CM | Personal Finance